-
Operativsystem
Android 14
-
Storlek
6.6 in
-
CPU-frekvens
2.75 GHz
- Lägg till mitt omdöme
Vårt omdöme
Samsungs flaggskeppsmobil är fortfarande S-serien, men det koreanska företaget har inte glömt att många användare inte vill lägga mycket pengar på en telefon och att mellanklassen har sina fans. Galaxy A55 sparar inte på löftena, men förblir lite mer överkomlig när det gäller pris.
Designen på denna Galaxy A55 visar små förändringar från den tidigare versionen, A54. Vi kan dock se en mycket hög nivå av finish, med vackra material och trevlig ergonomi, och en responsiv fingeravtrycksläsare under skärmen. Användningen av glas och aluminium hjälper dock inte smarttelefonens vikt, som är långt över 200 gram på vågen, och dess något skrymmande dimensioner. Även om Galaxy A55 inte är vattentät har den IP67-certifiering mot damm och vattenstänk: annars är smarttelefonens anslutningsmöjligheter omfattande, med en micro-SD-port och stöd för eSIM-kort.
Med en 6,6-tums panel erbjuder denna Galaxy A55 ett stort skärmområde, med bra upplösning (1080 x 2340 pixlar) och en uppdateringsfrekvens som kan gå upp till 120 Hz för maximal fluiditet. Skärmen är väldefinierad och erbjuder också en särskilt exakt färgåtergivning, med en kort resa till inställningarna för att välja det naturliga läget. När det gäller ljusstyrkan är den tillräckligt bra för nästan alla situationer, trots några reflektioner i starkt solljus. Efterglöden är annars omärkbar och kontrasten är praktiskt taget oändlig.
När det gäller prestanda har Samsung A55 en ny processor, som visar sig vara mycket bra för normal användning, mellan sociala nätverk och surfing på webben, allt utan några bekymmer om nedgångar. När det gäller spel kan de senaste spelas under anständiga förhållanden, men du måste ibland offra några detaljer för maximal fluiditet.
För fotografering har Samsung valt tre sensorer, men bara huvudmodulen och ultravidvinkelmodulen är värda ansträngningen, den tredje (makro) är ganska anekdotisk. Huvudsensorn fungerar bra under goda förhållanden, visserligen med lite brus och en liten brist på kontrast, men detaljerna finns där för ett smickrande slutresultat. I en mörk eller nattlig miljö fungerar bearbetningen bra och bilderna är fortfarande användbara utan några större problem. Om den här sensorn producerar foton med 12,5 miljoner pixlar är det möjligt att utnyttja den till fullo med 50 miljoner pixlar, men bortsett från beskärning är vinsten inte särskilt märkbar. Ultravidvinkelmodulen kämpar mer, med problem runt bildens kanter och mer generellt brist på skärpa. När det gäller resten producerar den framåtvända sensorn fina selfies, medan porträttläget bör vara försiktig med sina lite för uttalade effekter. Videoinspelning går upp till 4K-upplösning, med anständigt flyt.
När det gäller batteritid har Samsung slagit huvudet på spiken och utrustat Galaxy A55 med ett imponerande batteri som räcker i en och en halv dag utan att du någonsin behöver oroa dig för batterinivån. Den svaga punkten är laddningsprocessen, som tyvärr tar mer än en timme. Laddaren medföljer inte.
Test av Samsung Galaxy A55 utförd av Julien Hany le 22pm2/08å8/åThu, 22 Aug 2024 14:51:22 +0200
En fråga eller ett problem angåendeSamsung Galaxy A55? Skapa en diskussion så får du svar från vårt team!
Starka egenskaper
Storlek
6.6 in
CPU-frekvens
2.75 GHz
Intern lagring (Version 256GB 12GB RAM, Dual Sim)
256 Go
Fotoupplösning
50 MP
Fotoupplösning (Främre kamera)
32 MP
Batterikapacitet
5000 mAh
Styrka
Ja
eSIM
Ja
RAM (Version 256GB 12GB RAM, Dual Sim)
12288 Mo
Svaga egenskaper
Vikt
213 g
Exponering (SAR)
1.037 W/kg
Audio
Nej
Dubbel SIM
Nej